• R.A.Salvatore- Drizzt do'Urden

  R.A.Salvatore-   Drizzt do'Urden                                          

                                             R.A.Salvatore                 -Drizzt do'Urden

         R.A.Salvatore egyik legjobban sikerült hőse.Nagyon sokat vívódik magában,mert annyira különbözik a mélysötét Menzoberranzan népétől.Ez nem a külsejében,hanem a jellemében nyilvánul meg.

      A sötét elf nép fekete bőrű,vörös szemű és fehér hajú nemzet,mivel évszázadok óta élnek a föld mélyében.Istennőjük a sötét és gonosz Pókkirálynő,akinek a szemében csak az az igazi tett,ha a népe,a hívei a legteljesebb káoszban élnek,egymást és egymás házát és családját gyilkolva.

       Egyes éjszakákon feljönnek a föld szinére és a földfelszínen élő elfeket gyilkolják halomra,mivel ősi ellenségeik,bár ők azok akik gyülölködve,írígységgel eltelve tekintenek rájuk.

       Álljon itt néhány szó és mondat Drizzt Do'Urden tollából,a saját szavaival elmondva gondolatait népéről,és családjáról.˝

          RANG:a drow világban nincs ennél fontosabb szó.Ez a vallásuk-a mi vallásunk-parancsa,a szív szüntelen sürgető vágya.Az ambíció felülkerekedik a józan észen,a könyörületet a sárba tiporja-mindezt Lloth,a Pókkirálynő nevében.A drow társadalomban egyszerű módszere van a feljebbjutásnak:a gyilkosság.A Pókkirálynő a káosz-istensége.Ő és főpapnői-a drow világ igazi urai-nem tekintenek rossz szemmel törekvő fajtársukra,aki mérgezett tőrt ragad céljai érdekében..

       ....A rang e nép nagy ellentmondása:mely nem egyébb,mint önnön hatalmuk korlátozása határtalan hataloméhségükben.Árulással lehet megszerezni,ám aki eléri,végül maga is megcsalatik.Menzoberranzan leghatalmasabbjai egész npjukat azzal töltik,hogy állandóan hátrasandítanak a válluk fölött,hogy megmenekedjenek a hátukban leselkedő tőrők elől.

      --Ám általában elölről éri őket a halál.

      Végül megundorodva népe és családja rolottságától,gonoszságátol és elvetemült tetteitől elszökött Menzoberrenzanból és egy jó ideig a mélysötétben vándorolt,egyetlen hűséges,egy másik létsíkról való fekete párducával,Guenhwyvarral.Egyik barlangból a másikba,járat,járat után,míg végül úgy döntött,hogy megpróbálkozik a fenti világgal.Az élet ott hátha jobb lesz.

      Eleinte nem,de a későbbiek folyamán különleges barátokra tett szert.Egy törp és fogadott lány,egy hihetetlenül erős barbár,egy félszerzet,és még voltak egy páran,akik a barátjának mondhatták magukat.Ellenségre is szert tett,nem is egyre,hanem számtalanra.

       A folytatásokat olvasva olyan,mintha személyesen ismerném Drizzt Do'Urdent.

  R.A.Salvatore-   Drizzt do'Urden